Кадър:  bTVИскам при баба и дядо. С тези думи обвиненият

...
Кадър:  bTVИскам при баба и дядо. С тези думи обвиненият
Коментари Харесай

Искам при баба, плаче обвинен за убийство на старица тийнейджър

Кадър:  bTV

„ Искам при баба и дядо ”. С тези думи упрекнатият за изнасилването и убийството на бабичка в Провадия Станислав Митков изиска да бъде пуснат от ареста, обещавайки, че " това повече няма да се повтори ", написа " Дарик ".

17-годишното момче не спря да плаче на глас при гледането на мярката му за неотклонение и на няколко пъти съвещанието във Варненския областен съд беше прекъсвано за малко, до момента в който се успокои. В последна сметка сълзите не трогнаха съда, който дефинира Станислав и по-малкият му брат Осман да останат зад решетките поради високата степен на социална заплаха. 

Тялото на 77-годишната жертва беше намерено в дома й в събота. В началото на предходната седмица тя наела Станислав и Осман да й пренесат дървата, за което им заплатила 20 лв.. Два дни по-късно те решили да я ограбят и в сряда вечерта се промъкнали в дома й. След като старата жена усетила наличието им, тя е нападнали и изнасилили. Според правосъдните медици причина за гибелта на старицата е множествена съчетана контузия, несъвместима с живота. 

Братята имат голям брой престъпни регистрации, Станислав към този момент е осъждан за кражба. При убийството на 77-годишната жена той е изтърпявал наказване „ пробация ”. Седмица по-рано пък направил кражба от вкъщи на вуйна си. 

Брат му Осман Реджебов Юсуфов е навършил 14 години единствено преди три месеца. Той е регистриран в Детска педагогическа стая още през 2015 година Оттогава до момента е направил редица обири и грабежи, а също по този начин е проявявал експанзия към съучениците си. На Осман му е бил избран публичен аставник и му са налагани възпитателни ограничения, които обаче не са постигнали резултат, обявиха от прокуратурата. 

Според назначената съдебно-психиатрична експертиза по-малкият брат е податлив към  жестокост, а Станислав показва безочливо държание и не се разкайва за осъщественото закононарушение. Двамата са съзнавали какво правят. 

Изнасилването и убийството на старата жена в дома й на 22 ноември са осъществени с изключителна грубост. Потресаващото е, че създатели на закононарушението са малолетни лица, акцентираха още от държавното обвиняване. 

Родителите на братята са в неопределеност. Двамата не са виждали майка си от години, а татко им е разгласен за общодържавно търсене. Мъжът е съден неведнъж и е лежал в пандиза, научи Дарик.

За Станислав и Осман се грижат баба им и дядо им. Нито един от двамата обаче не пристигна в правосъдната зала при гледането на ограниченията им за неотклонение. 

Станислав даже се обърна към съдията с въпрос „ Къде е баба? ”, само че не получи отговор. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР